Trendi surovega hranjenja – 1.del

146

V današnjih časih se ljudje vse bolj zavedamo pomena dobrega in zdravega prehranjevanja, ki je temelj za trdno zdravje. Zdrava prehrana pa ni pomembna samo pri ljudeh, temveč tudi pri psih. Njihovo zdravje je za marsikaterega skrbnika psa pomembnejša od lastnega zdravja. Pred kratkim so se na konvenciji Raw roundup 2018 o surovi prehrani psov zbrali strokovnjaki ter podali nekaj trendov na področju, ki ga Slovenci šele odkrivamo. Pa poglejmo top 5 trendov surovega prehranjevanja za naše hišne ljubljenčke.

  1. Psom ponudite več (različnih) organov

Če se vaš pes že prehranjuje s surovo hrano, potem verjetno poznate pomen pravila 80-10-10. Kar pomeni, 80% mesa, 10% kosti in 10% mesnih organov. A če slepo sledite temu pravilu, lahko vašemu kužku primanjkuje nekaj ključnih hranil. Meso, ki ga vsebujejo organi, je namreč najbolj prehrambno bogata hrana. Če organov svojemu psu ne dodajate, se lahko zgodi, da mu manjkajo ključni vitamini, minerali ali celo hormoni in maščobne kisline. Organi vsebujejo veliko višjo količino vitaminov, kot so riboflavin, niacin in folati, kot meso iz mišic. Toda vsak organ ima lasten prehranski profil in najbolje je, da psu ponudimo več različnih organov. Če bi psa hranili le z enim in istim organom, bi lahko izpustili druge pomembne vitamine in minerale. Pri tem pa moramo biti pozorni tudi na to, da v naravi živalska prehrana ne vsebuje le 10% organskega mesa, ampak 25%, kar pomeni, da večini psov 10% organskih mesnin morda ne bo dovolj. Zato mu lahko svobodno ponudite 25% mesa organov, a različnih.

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Drobne Deja

Viri: