Šest vrst sadja, ki ga morate vključiti v prehrano vašega psa

Za ljudi je sadje priporočena in zdrava izbira hrane. Obravnavamo ga kot odličen vir naravnih sladkorjev, vitaminov in mineralov. Ampak, ali velja enako za pse? Če strnemo, je odgovor da, vendar vse sadje ni primerno za pse. Nekatero sadje psom celo škoduje, na primer grozdje. Obenem pa moramo biti pozorni na količino sladkorja, ki ga sadje vsebuje. Lahko se namreč zgodi, da nekatero sadje vsebuje toliko sladkorja, da lahko z njim ogrozimo zdravje psa. Za vas smo izbrali šest hranljivih vrst sadja, ki je primerno tudi za pasjo prehrano. Pred začetkom hranjenja ne pozabite, da začnite z majhnimi količinami. Nato svojega ljubljenčka opazujte, saj se lahko pojavijo različne oblike alergije na določene vrste sadja. Če reakcije ne opazite, lahko uporabite sadje kot zdravo alternativo komercialnim poslasticam za pse.

  1. Jabolka

Jabolko na dan, prežene zdravnika stran, pravi stari rek, ki ga vsi poznamo. Jabolka imajo nizko vsebnost beljakovin in maščob ter so odličen vir vitaminov A, C in K. Vsebujejo pektin, ki je topno vlakno, odlično za čiščenje zob in črevesja. Pektin poskrbi za izboljšano prebavo vašega psa in boljšo absorpcijo hranil iz hrane. Pri jabolkih bodite pozorni, da pes ne zaužije pešk, saj vsebujejo cianid v sledovih.

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Drobne Deja

Viri: