S psom na letalo

Še malo, pa bomo odšli na dopust! Veliko ljudi, ki gredo na dopust z avtom, kužka vzamejo seboj, vse več pa se jih odloča, da ga s seboj vzamejo tudi, kadar potujejo z letalom. O tem smo povprašali Adrio Airways, saj nam lahko iz prve roke povedo, kako je, če potuješ s psom tudi z zračnim prometom. 

 Prevoz hišnega ljubljenčka z letalom mora potnik vnaprej najaviti. Ta mora biti potrjen od prevoznika, saj obstajajo tudi omejitve glede števila ljubljenčkov v potniški kabini. Priporočljivo je, da se pred potovanjem dobro pozanimate, kakšne pogoje glede prevoza hišnih ljubljenčkov ima izbrani prevoznik.

Zagotovljeno mora biti, da je pes v kletki. Ta mora imeti nepremočljivo dno, prav tako pa mora kužku omogočiti, da v kletki stoji in se v njej tudi obrne. Vso dokumentacijo, ki jo pes potrebuje za potovanje v določeno državo, pa mora tako kot pri odhodu v vsako drugo državo urediti lastnik. Pozanimati se je treba tudi, katere dokumente in cepljenja zahteva država, kamor potujete.

Psi potujejo v kabini samo, če so lažji od osem kilogramov (skupaj s kletko), če gre za večjo težo, mora potovati v prtljažnem prostoru, ki je tudi ogrevan.

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.