Pohodništvo s psom: 8 nasvetov

Pohodništvo je vse bolj priljubljen način rekreacije. Je šport, ki je cenovno ugoden, dostopen vsem in ponuja prečudovite razglede. Pohodništvo je tako vse bolj priljubljena oblika rekreacija tudi med skrbniki psov, zato lahko tudi na planinah in v gorah vidimo vse več štirinožnih pohodnikov. Psi so nad planinami nadvse navdušeni: kaj je lepšega kot pester, nepoznan in zabaven teren, ki je našim živalcam pravzaprav v krvi? Da bo vaša pot v gore varna, skupaj z vašim pasjim prijateljem upoštevajte nekaj nasvetov. Vedeti morate, da je vaš kuža žival in je kot tak lahko tudi nepredvidljiv na nepoznanih območjih.

  1. Psa imejte na povodcu

Čeprav se planine in hribi zdijo zelo prijetno, sproščeno območje, polno prijaznih ljudi, nikar ne predvidevajte, da je vaš kuža všeč vsem pohodnikom. Drugi pohodniki se namreč psov lahko bojijo ali pa imajo sami psa, ki je nepredvidljiv. Psa imejte zato na obljudenih poteh raje na povodcu. Hitro se lahko tudi zgodi, da pes zagleda ali zavoha katero izmed živali, ki prebivajo v gozdu in se za njo zapodi. Tako ga lahko izgubite izpred oči, pes pa se v neznanem okolju lahko izgubi.

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Katarina Robnik

Viri: