Najpopularnejši pasji risani junaki

830

Morda že drži, da kužki, o katerih pišemo danes, niso resnični. A so kljub temu prav tako prisrčni, ljubki in čudoviti, kot vsi naši resnični pasji ljubljenčki. Pasji junaki so v risankah tako priljubljeni, da cel svet pozna prisrčnega Scooby Dooja, zaradi katerega je ta risani junak postal superzvezda, narasla pa je tudi popularnost pasme, nemške doge. In ker se tukaj zbiramo ljubitelji psov, lahko zastavimo vprašanje; Ste opazili, da je v neštetih risankah prisoten lik psa in le v redkokateri lik mačke? Kar bi lahko pomenilo, da je globalno gledano, pes najverjetneje najbolj priljubljena žival na svetu.

  1. Droopy iz risanke Tom and Jerry

Droopy je pasme koder. Na prvi pogled izgleda počasen in len, a svoje sovražnike zmeraj premaga s pametjo. Na pogled je zelo resen, a nas vseeno nasmeji in prepriča s svojo inteligenco.

  1. Dama in potepuh

Ta risanka je malo starejša, saj se je prvič predvajala pred 50 leti. Zgodba je ljubezenska, govori o tem, kako bogata psička Bella sreča revnega kužka Potepuha. Bella je pasme ameriški koker španjel in Potepuh je mešanec z lastnostmi šnavcerja. Scena Belle s špageti je skoraj ikonična in jo pozna vsak filmoljub. (https://youtu.be/1nWNXO3CZkU).

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Drobne Deja

Viri: