Moč treninga s pozitivno motivacijo

Pozitivna motivacija je po mnenju mnogih edina pot za vzgojo psa. Kar pa ne pomeni, da je tak način vzgoje permisiven, kjer je dovoljeno vse. To ni vzgoja brez pravil in omejitev, ampak je sistem, kjer se želena vedenja nagrajujejo. Pozitivna motivacija tudi ni zgolj hranjenje in podkupovanje psa s pomočjo priboljškov in vsekakor ni razvajanje psa. Starejši sistemi vzgoje in šolanja psa niso baziral na dobrem odnosu s psom, večina stvari se je počela na silo. Želeli so hitre rezultate, uporaba pozitivne motivacije,pa zahteva čas in znanje. Na dolgi rok pa prinaša boljše in učinkovitejše rezultate.

S pomočjo pozitivne motivacije bo vaš pes gledal na življenje kot na nekaj dobrega in prijaznega, s tem pa bo odpravil potrebo po agresiji in tekmovalnosti. Vsekakor pa je šolanje psov s pomočjo pozitivne motivacije, ne samo najbolj učinkovito, ampak tudi bolj varno, humano in manj stresno, tako za živali, kot tudi za ljudi.

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Drobne Deja

Viri: