Kampiranje s psom

2236

kampiranje-s-psomS psom na kampiranje? Seveda, zakaj pa ne. Za nepoboljšljive ljubitelje narave kampiranje pomeni čisto poseben odklop od vsakdanjega življenja, ki ga ne moreta nadomestiti noben apartma ali hotelska soba.
Kar nekaj ljudi se kampiranju odpove zaradi novega družinskega člana – psa. Porajajo se zaskrbljena vprašanja. Kje bo spal? Kako bo reagiral na neznane zvoke ponoči? Kaj če bo lajal cel dan? Kaj sploh početi s psom na kampiranju?
Brez skrbi. Če se bomo na kampiranje dobro pripravili, se priljubljenemu polnjenju baterij v naravi ne bo treba odpovedati.

Na kaj vse moramo misliti, preden se odpravimo na kampiranje s psom?

Pri načrtovanju kampiranja s psom moramo najprej izbrati primeren kamp. V vseh kampih namreč psi niso dovoljeni. Najbolje, da izberemo kamp, v katerem so psi toplo sprejeti in je kamp prilagojen tudi njim. Kaj to pomeni? To pomeni, da so po kampu nameščeni koši za pasje iztrebke in označena posebna mesta za opravljanje potrebe. Če kampiramo ob reki ali morju, pa mora imeti kamp plažo, kjer so psi dovoljeni. Nekateri kampi imajo za to namenjen del plaže, ki se ji reče »pasja plaža«. Tudi kosmatincem namreč v vročih poletnih dneh prija ohladitev v vodi. Če se odločimo za kampiranje ob morju, je zaželeno, da imamo na voljo pasji tuš, kjer psa lahko splaknemo.
Nekateri kampi imajo na voljo tudi ograjen prostor oz. t. i. pasji park, kjer se lahko nemoteno poigramo s psom in mu vržemo žogico.
Zelo pomembno pa je, da izberemo kamp, ki ponuja dovolj sence.

Da se izognemo neprijetnim presenečenjem, se moramo pred prihodom v kamp dobro pozanimati, kako je z namestitvijo psov v kampu. Ponekod je za bivanje psa treba doplačati, drugje pa doplačilo ni potrebno.

Ko izberemo kamp, ki nam ustreza, je najbolje, da že predhodno rezerviramo primerno parcelo.

Kam postaviti šotor?

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Katja Rant

Objavljeno v trideseti številki revije Kužek