Kako izbrati ime za novega kužka?

Da je pes človekov najboljši prijatelj, čivkajo že vrabčki na strehi. Najboljši prijatelji pa si seveda zaslužijo tudi najboljše ime, izbrano posebej zanje. Izbira imena za novega kosmatega družinskega člana pa ni tako preprosta, kot se zdi na prvi pogled. Vsi bi radi izbrali nekaj fantastičnega, edinstvenega, s posebnim pomenom itd. Če se tudi vi srečujete z dilemo, katero ime bo najbolje pristajalo vašemu novemu psičku, smo za vas pripravili nekaj koristnih napotkov, s katerimi boste lahko zožili seznam neskončnih možnosti.

  1. V prvem priporočilu vam svetujemo, da izbirate med krajšimi imeni. Psi namreč lažje prepoznajo imena z enim ali dvema zlogoma, zapletena in daljša imena so zanje malo trši oreh. Seveda lahko svojega kužka poimenujete tudi z daljšim, bolj formalnim imenom, vendar ga boste na koncu gotovo začeli krajšati. Z okrajšanim vzdevkom je kužka namreč precej lažje priklicati in ga vzgajati (poleg tega so okrajšana pasja imena tudi zelo ljubka).
  2. Poskusite z imeni, ki vsebujejo ostre soglasnike, saj psi zelo dobro slišijo zvoke visokih frekvenc. Imena, ki se pričnejo s črkami s, k, š/sh, č/ch … so zato vedno dobra izbira. Psi se bodo na te zvoke zelo verjetno hitreje odzvali, posebno še, če v obzir vzamemo imena, ki se končajo s samoglasnikom (npr. s kratkim a ali dolgim e). Takšni imeni sta npr. Simba in Čarli/Charlie.

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Maša Pirnat

Vir:
www.wikihow.com
www.nytimes.com