Kaj storiti, ko pes ugrizne psa

Skrbniki psov se lahko znajdejo v grozljivem položaju, ko njihov pes ugrizne drugega psa ali pa se zgodi obratno.

Če v takšni situaciji ohranite trezno glavo, dobro ocenite poškodbo in veste, kaj je naslednji korak, s tem omogočite, da dobi poškodovani pes hitro in korektno oskrbo in s tem boljše zdravljenje.

Ob morebitnem dogodku, ko tuj pes ugrizne vašega, je prvi korak ta, da svojega psa umaknete iz nastale situacije. Če pes lahko hodi, mu dovolite, da to stori. To ga utegne umiriti, vam pa da priložnost, da si psa in njegovo hojo ter morebitne krvavitve dobro ogledate. Če pes ne more hoditi, ga odnesite, a bodite previdni. Lahko se zgodi, da vas bo ugriznil, saj je ranjen in prestrašen ter reagira nagonsko.

Naslednji korak je, da na kraju dogodka pridobite čim več informacij o psu, ki je napadel vašega. Pozanimajte se o cepljenosti psa in pridobite kontakt lastnikov.

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Drobne Deja

Viri: