Jesenske aktivnosti s psom

Počasi smo se morali posloviti od poletja in pozdraviti jesen. Za nekatere ljudi jesen pomeni umirjeno obdobje, ko se pripravljajo na zimo, za ljubitelje psov pa je ravno obratno – veselijo se jesenskih aktivnosti s svojim psom.

Jesen je obdobje nižjih temperatur, zato lahko z našimi štirinožnimi prijatelji preživimo več časa zunaj. V nadaljevanju vam podajamo nekaj jesenskih aktivnosti, ki jih lahko počnete s svojim psom.

Pohod: Jesen je idealna za pohode s psom v naravi. Skupaj lahko občudujete spreminjajočo se naravo. Kljub temu da psi vidijo le nekatere barve, jim bo jesen prinesla nove vonje, ki jih bodo z veseljem raziskali na pohodu. Na pohod pa morate obvezno vzeti vodo, prigrizke, vrečke za iztrebke in posodico za vodo.

Nabiranje jabolk: Če imate svoj sadovnjak, lahko s psom uživate v nabiranju jabolk, lahko pa tudi prosite kakšnega znanca ali prijatelja, da bi pomagali pri pobiranju jabolk z vašim štirinožnim prijateljem. Majhen košček jabolka lahko ponudite tudi psu, a paziti morate da ne poje semen, ker so lahko strupena. Prav tako pa lahko s psom nabirate tudi druge dobrote, ki jih prinaša jesen in sicer: grozdje, kostanj, buče, gobe … Bodite pa pozorni, saj niso vse jesenske dobrote primerne za vašega psa.

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Doroteja Turković

Viri: