Je vaš kužek med petimi najpametnejšimi pasmami? Preverite!

Če ste skrbnik psa, se verjetno večkrat čudite nad iznajdljivostjo in prebrisanostjo vašega najboljšega prijatelja, kar pa ni čudno – psi se po svoji inteligentnosti ob bok postavljajo šimpanzom, slonom in celo delfinom. Seveda se pasme med seboj močno razlikujejo, med drugim tudi po inteligenci, oziroma bolje rečeno, pripravljenosti na učenje. Če vas zanima, katero pasmo psa lahko povabite na partijo šaha, preverite spodnji seznam najbolj poslušnih in hitro učljivih pasjih pasem.

  1. Doberman

Dobermana je, da bi si zagotovil zaščito, prvotno vzgojil nek nemški davčni uradnik. Gre za izjemno inteligentne pse, ki jih zlahka vzgojimo za opravljanje nalog, ki zahtevajo veliko mero dominantnosti. Ker so jih veliko uporabljali v policijske in vojaške namene, so ti psi po krivem smatrani za zastrašujoče in nevarne. V resnici so namreč zelo nežni in se, če le dobijo priložnost, izkažejo kot izjemni družinski psi, ki se z veseljem igrajo.

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Maja Bernik

Viri: