Pasji dnevnik: The Lovro in dieta.

958

the-lovro-pasji-dnevnikDragi dnevnik.

Časi se spreminjajo. Tudi za nas, kužke. Včasih so nam dajali kosti, vsaj tako sem videl v risankah in otroških slikanicah. Danes pa … No, danes je vse drugače.

Bilo je pred nekaj meseci. Mitja, moj lastnik, je dobil novo punco. Tačko na srce, delno je do tega prišlo prav zaradi mene. »Tako je srčkan, lahko bi šli kdaj skupaj na sprehod,« mu je pihala na dušo, Mitja pa se ji je samo sramežljivo nasmihal. Ljudje so tako smešni, ko so zaljubljeni. Kar nekaj se hihitajo in počnejo še neke druge čudne stvari. Ampak o tem kdaj drugič.

Maja – tako ji je ime – mi je bila takoj všeč. Kako tudi ne! Ko je prvič prišla k nama na obisk, je naredila lazanjo. Mmm, obožujem lazanjo! Če bi tudi kužki hodili v službe, bi bil jaz zagotovo kuhar. The Lovro Kuhar. Kuhinja je moj najljubši prostor v stanovanju, iz nje vedno tako slastno diši. Kot je, recimo, tisto popoldne. Mleto meso v paradižnikovi omaki, pa testenine in sir. Oh, se mi že cedijo sline!

Seveda sem nadzoroval potek kuhanja. Ves čas. In Maja je bila takrat še nova, tako da nisem imel veliko dela s tem, da ji je kaj »po nesreči« padlo z mize. Še zacviliti mi ni bilo treba, le pogledal sem jo s svojimi velikimi očmi, pa se je vdala.

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

tvoj The Lovro.

Maja Kepic in Mitja Račič

Objavljeno v triindvajseti številki revije Kužek