Naravna pasja prva pomoč

naravna-pasja-prva-pomocAktivnemu kužku se lahko zgodi marsikaj. Med pustolovskim raziskovanjem gostega podrastja se lahko opraska, v nepričakovanem srečanju z drugim psom ali mačko pride do ugriza, ali pa po nesreči stopi na oster drobec stekla ali železa. Kot vesten pasji skrbnik moramo biti na take nepredvidljive dogodke dobro pripravljeni in znati našega kosmatinca kar najbolje oskrbeti. Čeprav so na trgu naprodaj številni predpripravljeni kompleti prve pomoči za pse, pa lahko komplet prve pomoči enostavno sestavimo tudi kar sami, uporabimo pa lahko mnogo naravnih in cenovno dostopnih sestavin, ki jih najdemo kar v naši kuhinji!

Seveda moramo komplet prve pomoči za začetek opremiti z nekaterimi osnovnimi pripomočki, kot so pinceta, škarje, vata, povoji, lepilni trak in podobno. Prav tako moramo najti dovolj veliko plastično posodo, v katero bomo naše pripomočke spravili – pomembno je, da se dobro zapira in da je vodotesna. Nato pa lahko začnemo zbirati naše naravne zdravilne sestavine!

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Osnove prve pomoči za pse, ki bi jih moral poznati vsak skrbnik najdete v naši praktični strokovni zloženki!

kuzek_narocite

Andreja Fegeš

 

Objavljeno v osemindvajseti številki revije Kužek