Moj kuža je 10 ur dnevno sam doma

Čas je najpomembnejši gradnik vseh odnosov v našem življenju. S skupnim preživljanjem časa ohranjamo stik, smo na tekočem z dogajanji v življenju drug drugega, hkrati pa je čas, ki ga posvetimo neki stvari, osebi ali živali glavni pokazatelj pomembnosti te osebe, živali ali stvari v našem življenju. Psi so socialna bitja, ki za srečno življenje potrebujejo veliko mero našega časa – in prav zato je tako pomembno, da se pred nakupom kužka iskreno vprašamo, koliko časa mu bomo v vsakdanjem življenju lahko namenili.

V sodobnem svetu imamo vsi polno obveznosti. Delo, družina, hobiji, prijatelji … Zato je normalno, da večinoma ne moremo vseh 24 ur dneva posvetiti le našemu kužku. In s tem v bistvu nič ni narobe! Za srečo svojega psa lahko zlahka poskrbite tako, da ga vključite v čim več vaših obveznosti (če greste npr. na kavo s prijateljico – zakaj ne bi zraven šel še vaš kuža?) in da poskrbite, da je vajin skupni čas, četudi ne dosega idealnih standardov, preživet kar se da kvalitetno.

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Maja Bernik

Vir:

www.vetstreet.com