Imamo novega kužka – kako se pripravimo?

1392

Občutek, ko vemo, da bomo v naše življenje sprejeli kužka, je nekaj najlepšega. Sama se še prav dobro spomnim, ko smo domov prinesli našo kosmato kepico. Vsekakor je to eden izmed tistih trenutkov, ki si jih za vedno zapomnimo. Poleg veselja, pa se spomnim tudi rahle zmedenosti, ko še nismo čisto dobro vedeli, kako bomo shajali drug z drugim, nismo še bili navajeni drug na drugega in nismo točno vedeli, kaj naj pričakujemo. Povsem gotovi smo bili le v to, da želimo psički dati najboljši dom in družino. Da smo lahko to uresničili, pa smo morali pripraviti naš dom na novega pasjega družinskega člana.

Odstranimo nevarnosti

Pred prihodom kužka (in še posebno moramo biti pazljivi, če bomo posvojili radovednega mladička) moramo odstraniti vse potencialne nevarnosti. To pomeni, da moramo pospraviti električne kable, čistila in druge kemikalije odstraniti iz dosega pasjih zobkov, tudi vse ostale rastline in predmete, za katere nočemo, da pristanejo v pasjem gobčku, moramo pospraviti na varno. Malo za šalo, malo za res – s prihodom mladička bo pospravljanje naš »najljubši« hobi, saj v nasprotnem primeru vse, kar ostane na tleh, kosmatinček najde. S pripravo doma se bomo izognili bruhanju, driski in drugim kriznim trenutkom, do katerih lahko pride zaradi zaužitja česa neprimernega.

Na vrsti so pomembne odločitve

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Maša Pirnat

Viri: healthypets.mercola.com, 
petfinder.com in
vetstreet.com