5 preprostih korakov, kako spoprijateljiti mačko in psa

446

Star pregovor pravi, da ljudje, ki so si kot pes in mačka, niso ravno dobri prijatelji in so si večino časa v laseh. Seveda pa si vsak dober skrbnik želi, da bi se mačka in pes razumela. Ker pa je ta naloga znana kot izredno težavna in zahtevna pa vam predstavljamo 5 preprostih korakov, kako spoprijateljiti mačko in psa.

Vendar ob tem je treba opozoriti, da ima vsaka žival svojo osebnost, ki vpliva na uspešnost ustvarjanja dobrega odnosa mačke in psa. Prav tako vpliva na to tudi starost obeh, predhodna vzgoja, njune pretekle izkušnje in okolje, v katerem pes in mačka živita.

Socializacija psa ali mačke in ocenitev karakterja

Preden se odločimo za posvojitev psa ali mačke, se je treba dobro pozanimati o socializaciji v času, ko je bil le-ta še mladiček. V kolikor je bil mladiček v mladosti premalo deležen socializacije z ostalimi živalmi, se lahko zgodi, da se ob prihodu novega družinskega člana na štirih tačkah začne vesti ali agresivno. Ali pa ga je tako strah, da noče priti niti blizu. V tem primeru je pomembno poklicati veterinarja, ki vam bo dal napotke kako ravnati.

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj.

Če si želite podrobno ogledati korake in dodatne nasvete k uspešni seznanitvi psa in mačke, pa si oglejte video posnetek.

Vesna Kropf

VIR: www.animalwised.com