Pasji sprehajalci – kdaj jih najeti in kako najti pravega

Ko se odločite za nakup ali posvojitev psa, se morate zavedati odgovornosti in svoj življenjski slog prilagoditi psu. Ena od odgovornosti je tudi sprehajanje psa, včasih pa se vam lahko zgodi, da nimate časa ali energije za sprehod z vašim pasjim prijateljem. To težavo rešite lahko zelo enostavno in sicer tako, da najamete pasjega sprehajalca.

Pomembno je, da izberete primernega sprehajalca za vašega pasjega ljubljenčka. Iskanje le-tega pa pa vzame nekaj časa in raziskav. V nadaljevanju članka vam predstavljamo nekaj nasvetov pri iskanju pasjega sprehajalca.

KDAJ POTREBUJETE PASJEGA SPREHAJALCA?

Odgovor je zelo enostaven in sicer tedaj, ko ste nezmožni za igro ali sprehod s psom. Poznamo kar nekaj situacij, zaradi katerih se ne morete posvetiti psu in sicer:

  • Sprememba delovnega urnika ali lokacije dela
  • Bolezen
  • Zmenki (pomembna je tudi socializacija z ljudmi, ne le psi)
  • Krajši dnevi

KAKŠNE VRSTE PASJEGA SPREHAJALCA NAJETI?

Kakšnega sprehajalca najeti je predvsem odvisno od vašega psa. Manj energičen pes bo potreboval krajše sprehode, bolj energični pa poleg sprehoda tudi kakšen tek. Za psa lahko najamete osebnega sprehajalca ali pa sprehajalca, ki sprehaja več psov naenkrat. Izberite, kar je najboljše za vašega psa.

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Doroteja Turković

Vir:
www.dogster.com

 

Deli

NI KOMENTARJEV

PUSTITE KOMENTAR